Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Vanhoja uutisia (2016)

 

12.12.2016

Beecher Stowe -ilta 14.12. - tervetuloa keskustelemaan tyttöjen ja naisten oikeuksista!

 

Joulukuun Beecher Stowe -ilta pidetään keskiviikkona 14.12. Itäkeskuksessa klo 18:30 alkaen. Illassa on tarjolla pientä purtavaa sekä keskustelua tyttöjen ja naisten oikeuksista ja koulutuksen merkityksestä näiden edistämisessä Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 2014 voittaneen Malala Yousafzain "Minä olen Malala" -kirjan pohjalta. Kirjan lukeminen ennen iltaa on suositeltavaa.

 

Jos olet kiinnostunut osallistumaan Beecher Stowe -iltaan ja toivot lisätietoja, otathan meihin yhteyttä: artikla3(at)gmail.com.

 

Tervetuloa!

 

 

11.12.2016

Turvanallejen tuunauspaja 13.12.

 

Tule tuunaamaan turvanalle turvapaikanhakijalapselle!

Turvanalle-projektin tavoitteena on lahjoittaa nalle mahdollisimman monelle turvapaikanhakijalapselle. Jotta jokainen saisi yksilöllisen nallen, olemme keksineet helppoja tapoja tuunata tavallisista nalleista erityisiä. Pajaan osallistuminen ei vaadi aiempaa käsityöosaamista, sillä nallejen tuunaaminen on hyvin helppoa ja apua saa niin paljon kuin tarvitsee.

 

Nallet tuottavat suurta iloa saajilleen. Tule sinäkin mukaan, jotta mahdollisimman moni lapsi saisi oman turvanallen!

 

Tapahtuma pidetään osoitteessa Maamiehentie 2 tiistaina 13.12. klo 18 alkaen. Tervetuloa osallistumaan!

 

 

8.12.2016

Joulukortteja mielipidevangille!

 

Joulu lähestyy, ja sen kunniaksi kokoonnumme lauantaina 10.12. askartelemaan joulukortteja pakistanilaiselle mielipidevangille Asia Bibille. Asia Bibi on pakistanilainen kristitty, joka on ollut vankilassa vuodesta 2009 lähtien. Hänet on tuomittu kuolemaan maan "jumalanpilkkalain" perusteella – laki, jota ihmisoikeusjärjestöt ovat jo kauan arvostelleet käytettävän verukkeena uskonnollisten vähemmistöjen vainoamiselle. Jos tahdot muistaa Asia Bibiä tänä jouluna, olet tervetullut osallistumaan!

 

Tapahtuma pidetään Kalliossa osoitteessa Neljäs linja 17-19 E 27 klo 14-16. Tervetuloa!

 

 

26.11.2016

Viikolla 50 tapahtuu: Turvanalle-toimintailta 13.12. ja Beecher Stowe -ilta 14.12.

 

Seuraava Turvanalle-toimintailta tullaan järjestämään tiistaina 13.12. Illassa on luvassa yksilöllisten huivien, rusettien ja muun vastaavan valmistamista nalleille, jotka myöhemmin toimitetaan vastaanottokeskuksiin tervetuliaislahjoiksi turvapaikanhakijalapsille. Iltaan ovat lämpimästi tervetulleita myös uudet osallistujat! Huivien ja rusettien valmistamiseen antaa illassa vinkkejä Kirsi-Maria Kiviniemi.

 

Joulukuun Beecher Stowe -ilta pidetään saman viikon keskiviikkona 14.12. Itäkeskuksessa. Illassa on tarjolla pientä purtavaa sekä keskustelua tyttöjen ja naisten oikeuksista ja koulutuksen merkityksestä näiden edistämisessä Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 2014 voittaneen Malala Yousafzain "Minä olen Malala" -kirjan pohjalta. Kirjan lukeminen ennen iltaa on suositeltavaa.

 

Jos olet kiinnostunut osallistumaan seuraavaan Turvanalle-toimintailtaan tai Beecher Stowe -iltaan ja toivot lisätietoja, otathan meihin yhteyttä: artikla3(at)gmail.com.

 

Tervetuloa!

 

 

13.11.2016

Artikla 3:n suunnittelutapaaminen keskiviikkona 16.11.

 

Olet erittäin tervetullut suunnittelemaan Artikla 3:n tulevaa toimintaa ja projekteja keskiviikkona 16.11. klo 18 alkaen! Kaikille jäsenille avoin suunnittelutapaaminen pidetään Itäkeskuksen kirjaston ryhmätyöhuoneessa, osoitteessa Turunlinnantie 1. Tarkoituksena on suunnitella esimerkiksi Ei papereita, ei vaihtoehtoja? -projektin pyöräyttämistä käyntiin ja ideoida tulevia urheilutapahtumia sekä muuta tulevaa toimintaa.

Tervetuloa mukaan vaikuttamaan Artikla 3:n ensi vuoden toimintaan!

 

 

6.11.2016

Tervetuloa Beecher Stowe -iltaan 9.11.!

 

Olet lämpimästi tervetullut Artikla 3:n seuraavaan Beecher Stowe -iltaan keskiviikkona 9.11. klo 19 alkaen! Ilta pidetään Kalliossa osoitteessa Neljäs linja 17-19 E 27.

Marraskuun Beecher Stowe -illassa tarkoitus on yhdessä tutustua osallistujien omiin luoviin ihmisoikeusaiheisiin tuotoksiin ja käydä keskustelua näiden pohjalta. Jos pöytälaatikostasi löytyy ihmisoikeusteemaisia runoja, kuvia, musiikkia tai muita luovia tuotoksia, näitä saa siis mielellään ottaa mukaan!

 

 

26.10.2016

Ihmisoikeuskonferenssi tämän viikon viikonloppuna - tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan!

 

Artikla 3:n ensimmäinen Ihmisoikeuskonferenssi lähestyy! Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestettävä Ihmisoikeuskonferenssi on koulutustapahtuma, jossa ihmisoikeuksista kiinnostuneilla ihmisillä on tilaisuus kokoontua yhteen oppimaan, keskustelemaan sekä toimimaan ihmisoikeuksien edistämiseksi.

 

Tapahtuma pidetään Helsingissä osoitteessa Isonniitynkatu 3 D lauantaina 29.10. klo 12-19 ja sunnuntaina 30.10. klo 14-20. Tapahtuman yhteydessä pidetään myös Artikla 3:n syyskokous.

 

Tutustu Ihmisoikeuskonferenssin ohjelmaan!

 

Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

 

 

19.10.2016

Toistemme tukena: Artikla 3:n Ihmisoikeuskonferenssi ja syyskokous 29.-30.10.

 

Artikla 3:n ensimmäinen Ihmisoikeuskonferenssi ja syyskokous pidetään viikonloppuna 29.-30.10. Ihmisoikeuskonferenssin teemana on "Toistemme tukena". Tapahtuma pidetään Helsingissä osoitteessa Isonniitynkatu 3 D lauantaina 29.10. klo 12-19 ja sunnuntaina 30.10. klo 14-20. Luvassa on muun muassa:


-tietoa nykypäivän orjuudesta ja ihmiskaupasta sekä siitä, mitä voimme tehdä asialle
-tilaisuus osallistua yksilöllisten nallejen valmistamiseen turvapaikanhakijalapsille
-tietoa kriisiraskaustilanteessa olevan naisen tukemisesta
-mahdollisuus askarrella ensipäiväkortti läheisesi ilahduttamiseksi

Jos kiinnostuit ja tahdot tietää lisää, ota meihin yhteyttä: artikla3(at)gmail.com

Tervetuloa!

 

 

8.10.2016

Lokakuun Beecher Stowe -illassa keskustellaan väkivallattomasta vastarinnasta

 

Tervetuloa Beecher Stowe -iltaan 12.10.! Tällä kertaa aiheena on Gandhi ja väkivallaton vastarinta. Iltaan voi valmistautua katsomalla elokuvan "Gandhi" (1982). Elokuvan on ohjannut Richard Attenborough.


Illan aikana pohdimme väkivallan vähentämistä maailmassa ja Gandhin neuvoja tähän probleemaan. Illassa on tarjolla kasvisruokaa. Luvassa myös tietovisa sekä lyhyt alustus siitä, kuka Gandhi oli ja mitä hän teki.

 

 

11.9.2016

Tervetuloa Beecher Stowe -iltaan 14.9.!

 

Seuraava Beecher Stowe -ilta pidetään keskiviikkona 14.9. Kalliossa. Illassa on tarkoitus yhdessä tutustua osallistujien omiin luoviin ihmisoikeusaiheisiin tuotoksiin ja käydä keskustelua näiden pohjalta. Jos pöytälaatikostasi löytyy ihmisoikeusteemaisia runoja, kuvia, musiikkia tai muita luovia tuotoksia, näitä saa mielellään ottaa mukaan!

 

 

8.8.2016

Beecher Stowe -illassa 10.8. tutustutaan orjuuden vastaisen työn historiaan

 

Tervetuloa Beecher Stowe -iltaan 10.8.!

 

Illan aiheena on elokuva Amazing Grace, joka kertoo 1700-luvun lopulla alkaneesta orjuuden vastaisesta kampanjasta Isossa-Britanniassa. Millä keinoilla orjakaupan lakkauttamiseen pyritään? Onnistuvatko toisinajattelijat muuttamaan tilanteen? Katso elokuva ja saavu pohtimaan, mitä voimme siitä ammentaa!

 

 

12.7.2016

Heinäkuun Beecher Stowe -ilta 20.7. - tervetuloa!

 

Seuraava Beecher Stowe -ilta pidetään keskiviikkona 20.7. Kalliossa. Illassa on tarkoitus yhdessä tutustua osallistujien omiin luoviin ihmisoikeusaiheisiin tuotoksiin ja käydä keskustelua näiden pohjalta. Jos pöytälaatikostasi löytyy ihmisoikeusteemaisia runoja, kuvia, musiikkia tai muita luovia tuotoksia, näitä saa mielellään ottaa mukaan!

 

 

28.5.2016

Kesäkuun Beecher Stowe -illassa aiheena orjuus ennen ja nyt

 

Seuraava Beecher Stowe -ilta järjestetään kesäkuun toisena keskiviikkona 8.6. Herttoniemessä. Aiheena on orjuuden historia ja nykypäivän orjuus. Ennen iltaa olisi hyvä katsoa vuonna 2013 ensi-iltansa saanut elokuva ''12 Years a Slave ''. Illassa keskustelemme elokuvasta ja siitä, millaista orjuutta nykypäivän maailmassa esiintyy.

 

Tarjolla on nokkoskeittoa ja pientä naposteltavaa. Illassa voi myös esittää aiheeseen liittyvän runon tai laulun, kirjoitelman tai lyhyen videon.

 

 

20.5.2016

Turvapaikanhakijalapset saivat nalleja

 

Artikla 3:n Turvanalle-projekti on nyt ollut käynnissä kohta kuukauden ajan. Projektin tarkoituksena on antaa mahdollisimman monelle turvapaikanhakijalapselle oma nalle tervetuliaislahjaksi. Viime viikot ovat kuluneet nallejen hankkimisen merkeissä, ja tänään aloitimme nallejen toimittamisen turvapaikanhakijalapsille.

 

Kiitos kaikille projektissa mukana oleville sekä teille kaikille, jotka olette tavalla tai toisella mukana tukemassa Artikla 3:n toimintaa! Teidän ansiostanne työ voi jatkua ja voimme tulevaisuudessa lahjoittaa yhä useammalle turvapaikanhakijalapselle oman pehmeän nallekaverin tuomaan iloa ja turvaa uudessa, vieraassa maassa!

 

Jos olet kiinnostunut osallistumaan Turvanalle-projektiin, otathan yhteyttä meihin: artikla3(at)gmail.com.

 

 

6.5.2016

Toukokuun Beecher Stowe -ilta pidetään Vantaalla

 

Seuraava Beecher Stowe -ilta pidetään keskiviikkona 11.5. Vantaalla. Illassa on tarkoitus yhdessä tutustua osallistujien omiin luoviin ihmisoikeusaiheisiin tuotoksiin ja käydä keskustelua näiden pohjalta. Jos pöytälaatikostasi löytyy ihmisoikeusteemaisia runoja, kuvia, musiikkia tai muita luovia tuotoksia, näitä saa mielellään ottaa mukaan!

 

 

2.5.2016

Suffragette kuvaa brittinaisten äänioikeustaistelua - tervetuloa elokuviin 5.5.!

 

Ensi torstaina 5.5. olemme suuntaamassa elokuviin, ja olet lämpimästi tervetullut mukaan! Menemme yhdessä katsomaan elokuvan Suffragette, joka alkaa klo 16:15 Tennispalatsissa ja kestää 1 tunnin 46 minuuttia. Elokuva kertoo naisten äänioikeuden puolesta taistelleiden aktivistien toiminnasta 1910-luvun Isossa-Britanniassa. Tapaamme Tennispalatsin sisäänkäynnin luona n. klo 16:00. Elokuvan jälkeen jatkamme iltaa keskustelun merkeissä elokuvan herättämien ajatusten pohjalta.


Tervetuloa mukaan!

 

 

21.4.2016

Tervetuloa Turvanalle-projektin ensimmäiseen toimintailtaan!

 

Ensimmäinen Turvanalle-toimintailta on ylihuomenna 23.4. Turvanalle-projektin tarkoituksena on antaa mahdollisimman monelle Suomeen tulevalle turvapaikanhakijalapselle tervetuliaislahjaksi oma pehmeä nallekaveri ilahduttamaan ja antamaan turvaa uudessa maassa. 23.4. olemme siis lähdössä nalleostoksille. Kierros aloitetaan Helsingin yliopiston pääkirjaston (Fabianinkatu 30) edustalta klo 16. Tervetuloa mukaan!

 

 

16.4.2016

Ihmisoikeuspuolustuksen alkeiskurssilla harjoitellaan vaikuttamista

 

Ihmisoikeuspuolustuksen alkeiskurssi on käynnistynyt! Seitsemän tapaamisen mittaisella kurssilla mietimme yhdessä tehokkaita tapoja puhua ihmisoikeuksien puolesta ja perustella omaa näkökulmaa sekä valmistautua niihin haasteisiin ja vastaväitteisiin, joita ihmisoikeuksia puolustaessa usein tulee eteen. Ensimmäisessä tapaamisessa käsiteltiin yleisiä vaikuttamistyön periaatteita ja keinoja; tulevilla kerroilla tulemme paneutumaan tarkemmin tiettyihin viikoittain vaihtuviin ihmisoikeuksien puolustamiseen liittyviin kysymyksiin. Kurssi tulee keskittymään erityisesti syntymättömien lasten ihmisoikeuksien puolustamiseen, mutta kurssilla opitut periaatteet ovat hyvin sovellettavissa myös muuhun ihmisoikeuksia edistävään työhön. Viikoittaiset kurssitapaamiset jatkuvat koko loppukevään ajan lauantaisin klo 14-16.

 

 

13.4.2016

Beecher Stowe -illat pyörähtivät käyntiin

 

Ensimmäinen Beecher Stowe -ilta pidettiin keskiviikkona 13.4. klo 19 alkaen. Ensimmäisen illan aiheena oli kirjailija Harriet Beecher Stowe sekä hänen tunnettu orjuudenvastainen teoksensa ”Setä Tuomon tupa”, joka oli aikoinaan huomattava vaikutus ihmisten asenteisiin ja jonka on sanottu osaltaan myötävaikuttaneen orjuuden lakkauttamiseen Yhdysvalloissa. Illassa keskusteltiin "Setä Tuomon tupa" -teoksesta ja sen vaikutuksesta sekä yleisemmin kirjallisuudesta keinona vaikuttaa ihmisoikeuksien toteutumiseen.

 

 

8.4.2016

Beecher Stowe -illat, Ihmisoikeuspuolustuksen alkeiskurssi ja Turvanalle-projekti käynnistymässä

 

Artikla 3 on järjestämässä tänä keväänä useita tapahtumia, joihin olet lämpimästi tervetullut:


1. Ensimmäinen Beecher Stowe -ilta pidetään keskiviikkona 13.4. klo 19 alkaen. Beecher Stowe -illat on nimetty orjuutta vastustaneen yhdysvaltalaisen kirjailijan Harriet Beecher Stowen mukaan, jonka tunnetuin teos ”Setä Tuomon tupa” vaikutti aikoinaan merkittävästi yhteiskunnan asenteisiin orjuutta kohtaan. Illat on suunnattu sinulle, joka tahdot tutustua ihmisoikeuskysymyksiä käsitteleviin kirjoihin, elokuviin ym. teoksiin, käyttää omia luovia lahjojasi ihmisoikeuksien puolustamiseen sekä saada inspiraatiota, rohkaisua ja rakentavaa palautetta muilta samanhenkisiltä. Illoissa on tarkoitus ensinnäkin tutustua ihmisoikeusaiheita käsitteleviin teoksiin ja keskustella näistä yhdessä, sekä lisäksi tukea ja kannustaa toisiamme etsiessämme tapoja käyttää kukin omia lahjojamme ihmisoikeuksien edistämiseen. Tarkoituksena on jatkossa pitää illat pääsääntöisesti joka kuukauden toisena keskiviikkona.


2. Ihmisoikeuspuolustuksen alkeiskurssi alkaa lauantaina 16.4. klo 14-16 ja pidetään tästä alkaen seitsemänä peräkkäisenä lauantaina (16.4., 23.4., 30.4., 7.5., 14.5., 21.5. ja 28.5.). Voit osallistua yhteen tapaamiseen, osaan tapaamisista tai kaikkiin tapaamisiin oman valintasi mukaan.

Tarkoituksena on yhdessä miettiä tehokkaita tapoja puhua ihmisoikeuksien puolesta ja perustella omaa näkökantaa sekä valmistautua niihin haasteisiin ja vastaväitteisiin, joita ihmisoikeuksia puolustaessa usein tulee eteen. Tapaamisiin sisältyy alkuun lyhyt alustus tapaamisen aiheesta ja tämän jälkeen vapaata keskustelua. Kurssi keskittyy erityisesti syntymättömien lasten ihmisoikeuksien puolustamiseen, mutta kurssilla opitut periaatteet ovat hyvin sovellettavissa myös muuhun ihmisoikeuksia edistävään työhön. Jos tahdot kuulla muiden ajatuksia tai jakaa omia oivalluksiasi siitä, miten argumentoida vakuuttavasti ihmisoikeuksien puolesta ja miten vastata erilaisiin vastaväitteisiin, tämä kurssi on sinua varten!


3. Turvanalle-projektiimme liittyen ensimmäinen toimintapäivä on tulossa lähiaikoina. Projektin tarkoituksena on antaa mahdollisimman monelle Suomeen tulevalle turvapaikanhakijalapselle tervetuliaislahjaksi oma pehmeä nallekaveri ilahduttamaan ja antamaan turvaa uudessa maassa. Tästä tulee lisätietoa myöhemmin!

 

Mikäli kiinnostuit ja tahdot lisätietoa tulevista tapahtumista, otathan meihin yhteyttä: artikla3(at)gmail.com.

 

 

19.3.2016

Ihmisoikeusjärjestö Artikla 3 perustettu - tervetuloa edistämään ihmisoikeuksia!

 

Ihmisoikeusjärjestö Artikla 3:n perustamiskokous pidettiin tasa-arvon päivänä 19.3.2016 Helsingissä. Kokouksessä hyväksyttiin järjestön säännöt, missio, visio, keskeiset painopisteet ja stategia, suunniteltiin tulevaa toimintaa sekä valittiin järjestön hallitus vuodelle 2016.

 

Järjestömme nimi "Artikla 3" viittaa ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen kolmanteen artiklaan. Järjestön tehtävänä on nimensä mukaisesti puolustaa jokaisen ihmisen oikeutta elämään, vapauteen ja henkilökohtaiseen turvallisuuteen hedelmöittymisestä alkaen, ilman mitään sukupuoleen, ikään, etniseen alkuperään, uskontoon, mielipiteisiin, seksuaaliseen suuntautumiseen, vammaisuuteen tai muihin ominaisuuksiin perustuvaa syrjintää. Keskitymme erityisesti niiden kaikkein heikoimmassa asemassa olevien ihmisten puolustamiseen, jotka eivät itse pysty puhumaan oikeuksiensa puolesta.

 

Keskeinen päämäärämme on puolustaa jokaisen lapsen oikeutta elämään, huolenpitoon ja suojaan väkivallalta sekä ennen että jälkeen syntymän. Tahdomme myös edistää jokaisen yksilön seksuaalista itsemääräämisoikeutta ja oikeutta tehokkaaseen, eettiseen perhesuunnitteluun sukupuoleen katsomatta. Artikla 3 on puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton.

 

Liittymällä Artikla 3:een olet mukana mahdollistamassa työtä ihmisoikeuksien puolesta - jos sinäkin tahdot nähdä maailman, jossa kaikkien ihmisten ihmisoikeuksia kunnioitetaan, olet erittäin tervetullut mukaan!