Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Uutisia

 

10.4.2021

Beecher Stowe -illassa 14.4. aiheena Myanmarin ihmisoikeustilanne – tervetuloa!

 

Artikla 3:n seuraava Beecher Stowe -ilta pidetään keskiviikkona 14.4. klo 18 alkaen etäiltana Skypen välityksellä. Illan aiheena on Myanmarin ihmisoikeustilanne. Katsomme illan aikana Myanmarin menneisyyttä ja sisäisiä valtataisteluja taustoittavan dokumentin "Myanmar, sotilaiden vallassa", jonka on ohjannut Karen Stokkendal Poulsen.

 

Jos olet kiinnostunut osallistumaan ja toivot lisätietoja, otathan meihin yhteyttä 12.4. mennessä: artikla3(at)gmail.com. Olet lämpimästi tervetullut osallistumaan!

 

 

12.3.2021

Artikla 3:n kevätkokous 31.3.

 

Artikla 3:n kevätkokous pidetään keskiviikkona 31.3. klo 17 alkaen etäkokouksena. Jokaisella jäsenmaksunsa viimeistään viikko ennen kokousta maksaneella Artikla 3:n jäsenellä on äänioikeus kevätkokouksessa. Kevätkokouksen esityslista lähetetään jäsenille sähköpostitse. Tietoa Artikla 3:n jäseneksi liittymisestä: www.artikla3.fi/mita-voin-tehda/liity-jaseneksi/

 

Tervetuloa!

 

 

4.3.2021

Beecher Stowe -illassa 10.3. aiheena Kiinan uiguurivähemmistön tilanne – tervetuloa!

 

Artikla 3:n seuraava Beecher Stowe -ilta pidetään keskiviikkona 10.3. klo 18 alkaen etäiltana Skypen välityksellä. Illan aiheena on Kiinan uiguurivähemmistön tilanne. Katsomme illan aikana dokumentin "They Come For Us At Night: China's Vanishing Muslims", jossa VICE Newsin toimittaja Isobel Yeung matkustaa Xinjiangiin esiintyen turistina raportoidakseen uiguureihin kohdistuvista ihmisoikeusloukkauksista.

 

Jos olet kiinnostunut osallistumaan ja toivot lisätietoja, otathan meihin yhteyttä 8.3. mennessä: artikla3(at)gmail.com. Olet lämpimästi tervetullut osallistumaan!

 

 

5.2.2021

Beecher Stowe -illassa 10.2. aiheena paperittomien tilanne – tervetuloa!

 

Artikla 3:n seuraava Beecher Stowe -ilta pidetään keskiviikkona 10.2. klo 18 alkaen etäiltana Skypen välityksellä. Illan aiheena on tällä kertaa paperittomien tilanne Suomessa. Katsomme illan aikana tätä aihetta käsittelevän dokumentin "Paperittomat", jonka ovat ohjanneet Ann-Mari Leinonen ja Sampsa Huttunen.

 

Jos olet kiinnostunut osallistumaan ja toivot lisätietoja, otathan meihin yhteyttä 9.2. mennessä: artikla3(at)gmail.com. Olet lämpimästi tervetullut osallistumaan!

 

 

11.1.2021

Beecher Stowe -illassa 13.1. aiheena nuorten asunnottomuus – tervetuloa!

 

Artikla 3:n seuraava Beecher Stowe -ilta pidetään keskiviikkona 13.1. klo 18 alkaen etäiltana Skypen välityksellä. Illan aiheena on tällä kertaa nuorten asunnottomuus. Katsomme illan aikana dokumentin "Stacey Dooley: Nuoret kodittomat", joka käsittelee asunnottomien nuorten elämää Isossa-Britanniassa.

 

Jos olet kiinnostunut osallistumaan ja toivot lisätietoja, otathan meihin yhteyttä 12.1. mennessä: artikla3(at)gmail.com. Olet erittäin tervetullut osallistumaan!

 

 

13.12.2020

Ihmisoikeusjärjestö Artikla 3 ry: OmaTahto2020-aloite heikentäisi toteutuessaan lapsen oikeuksia ja vaikeuttaisi tukea tarvitsevien naisten auttamista

 

Ihmisoikeusjärjestö Artikla 3 ry:n hallitus pitää OmaTahto2020-kansalaisaloitteen esittämiä aborttilain muutoksia äärimmäisen huolestuttavina syntymättömien lasten ihmisoikeuksien sekä heidän äitiensä hyvinvoinnin kannalta. Aloite heikentäisi toteutuessaan jo valmiiksi erittäin haavoittuvaisessa ja heikossa asemassa olevien lasten tilannetta sekä vaikeuttaisi erityistä tukea tarvitsevien tyttöjen ja naisten tunnistamista ja auttamista.

 

OmaTahto2020-aloite vaatii abortin sallimista mistä syystä tahansa 12. raskausviikolle asti ja laillistaisi käytännössä esimerkiksi lapsen sukupuolen perusteella tehtävät abortit. Lisäksi aloite sallisi abortin Valviran luvalla 20. raskausviikolle asti “muusta erityisestä syystä”. Tämä on niin epämääräinen ilmaisu, että käytännössä abortin peruste voisi olla mikä tahansa 20. raskausviikolle asti. Tässä vaiheessa raskaus on jo niin pitkällä, että äiti saattaa tuntea lapsen liikkeet. On myös mahdollista, että syntymätön lapsi tuntee tässä vaiheessa kipua.1

 

Lisäksi OmaTahto2020-aloite sallisi nykylaista poiketen abortin suorittamisen naisen terveyden suojelemiseksi syntymään asti yhden lääkärin päätöksellä myös kiireettömissä tapauksissa. Aloitteessa ei määritellä, miten terveys tulisi tässä yhteydessä tulkita. Tämä mahdollistaisi sen, että yksittäiset epäeettiset lääkärit voisivat abortoida lapsia jopa viimeisellä raskauskolmanneksella silloinkin, kun raskauden keskeyttämiselle ei ole todellisia lääketieteellisiä perusteita. Tämän mahdollistaminen ei olisi sen paremmin naisten kuin lastenkaan etu.

 

Aloite heikentäisi toteutuessaan myös kaikkien niiden tyttöjen ja naisten asemaa, jotka hakevat aborttia esimerkiksi väkivaltaisen kumppanin, hyväksikäyttäjän tai ihmiskauppiaan painostamina tai vaikeista olosuhteista ja puutteellisesta tuesta johtuvan epätoivon vallassa, vaikka he tosiasiassa tahtoisivat pitää lapsen. Mikäli abortin perusteista ei enää tarvitsisi keskustella ja abortin voisi vain suorittaa yhden lääkäritapaamisen perusteella, näiden naisten tunnistaminen ja auttaminen muuttuisi entistäkin vaikeammaksi. Aborttia hakeville naisille tarjottavaa keskusteluapua ja tukea tulisi lisätä, ei vähentää.

 

Muutoksen perustelu resurssien säästämisellä on kestämätöntä. Haavoittuvaisten naisten ja heidän lastensa auttamisesta “säästäminen” ei ole inhimillistä eikä oikein. Lisäksi pidämme OmaTahto2020-kampanjan väitettä, ettei lakimuutos lisäisi aborttien määrää, tutkimusten valossa varsin epäuskottavana. On osoitettu, että Suomen nykylain kaltaiset vähäisetkin aborttiin liittyvät rajoitukset voivat vähentää aborttien määrää jopa 25 prosenttia abortin mistä tahansa syystä mahdollistavaan lainsäädäntöön verrattuna.Esimerkiksi Ruotsissa aborttien määrä on Suomeen verrattuna kaksinkertainen.3

 

Olemme samaa mieltä siitä, että vuonna 1970 säädetty aborttilaki on vanhentunut ja lakia olisi korkea aika tarkistaa. OmaTahto2020-aloitteessa ehdotetut muutokset olisivat kuitenkin askel taaksepäin sekä naisten että lasten oikeuksien kannalta. Artikla 3 ry:n hallitus kannustaa tästä syystä kansanedustajia hylkäämään tämän aloitteen ja sen sijaan perustamaan työryhmän valmistelemaan lainsäädännön uudistamista sekä odottavan äidin että syntymättömän lapsen ihmisoikeuksia kunnioittavaan suuntaan.

 

Lisätietoja: tiedottaja Meri-Heini Siirilä (artikla3(at)gmail.com)

 

Lähteitä:
1. Stuart WG Derbyshire & John C Bockmann: “Reconsidering fetal pain”. Journal of Medical Ethics, January 2020.
2. Phillip B. Levine & Douglas Staiger: “Abortion Policy and Fertility Outcomes: the Eastern European Experience.” Journal of Law and Economics, vol. XLVII (April 2004).
3. THL:n tilastoraportti: Pohjoismaiset raskaudenkeskeytykset 2017.

 

 

7.12.2020

Beecher Stowe -illassa 9.12. aiheena sukupuolen perusteella tehtävät abortit – tervetuloa!

 

Artikla 3:n seuraava Beecher Stowe -ilta pidetään keskiviikkona 9.12. klo 18 alkaen etäleffailtana Skypen välityksellä. Katsomme illan aikana Rama Raun ohjaaman dokumenttielokuvan "The Daughter Tree" (2019), joka käsittelee sukupuolen perusteella tehtäviä abortteja Intiassa. Dokumenttielokuvassa tutustutaan rohkeaan kätilöön, joka puhuu tyttösikiöiden abortoimista vastaan, miehiin, joilla on vaikeuksia löytää puolisoa kylässä, johon ei ole vuosikymmeniin syntynyt tyttöjä, sekä kylään, joka juhlii jokaista syntyvää tyttövauvaa istuttamalla vauvalle oman puun.

 

Jos olet kiinnostunut osallistumaan ja toivot lisätietoja, otathan meihin yhteyttä 8.12. mennessä: artikla3(at)gmail.com. Olet lämpimästi tervetullut osallistumaan!

 

 

9.11.2020

Elämän puolesta -lyhytelokuvailta 11.11. – tervetuloa!

 

Artikla 3:n seuraava Beecher Stowe -ilta pidetään keskiviikkona 11.11. totuttuun tapaan etäiltana Skypen välityksellä. Tällä kertaa luvassa on lyhytelokuvailta elämän puolesta -teemalla: katsomme illan aikana useita syntymättömien lasten ihmisoikeuksia käsitteleviä lyhytelokuvia ja keskustelemme lopuksi yhdessä lyhytelokuvien herättämistä ajatuksista. Aloitamme illan vapaalla keskustelulla Skypessa klo 18.

 

Jos olet kiinnostunut osallistumaan ja toivot lisätietoja, otathan meihin yhteyttä 10.11. mennessä: artikla3(at)gmail.com. Olet erittäin tervetullut osallistumaan!

 

 

16.10.2020

Artikla 3:n syyskokous etäkokouksena 24.10. - tervetuloa!

 

Artikla 3:n syyskokous pidetään lauantaina 24.10. klo 14 alkaen etäkokouksena Skypen välityksellä. Jokaisella jäsenmaksunsa viimeistään viikko ennen kokousta maksaneella Artikla 3:n jäsenellä on äänioikeus syyskokouksessa. Olet lämpimästi tervetullut mukaan suunnittelemaan yhdistyksemme tulevaa toimintaa!

 

Jos olet kiinnostunut osallistumaan, ilmoittauduthan mukaan 23.10. mennessä: artikla3(at)gmail.com. Olet lämpimästi tervetullut osallistumaan!

 

 

11.10.2020

Beecher Stowe -illassa 14.10. aiheena adoptio ja sijaisvanhemmuus – tervetuloa!

 

Artikla 3:n seuraava Beecher Stowe -ilta pidetään keskiviikkona 14.10. klo 18 alkaen etäleffailtana Skypen välityksellä. Illan aiheena on adoptio ja sijaisvanhemmuus. Katsomme illan aikana Sean Andersin ohjaaman draamakomedian "Instant Family" (2018). Elokuva kertoo pariskunnasta, joka harkitessaan adoptiota Yhdysvaltain sijaishuoltojärjestelmästä törmää sisaruskolmikkoon ja joutuu opettelemaan pikavauhtia olemaan kolmilapsisen perheen vanhempia. Elokuva perustuu ohjaajan omiin kokemuksiin adoptioisänä.

 

Jos olet kiinnostunut osallistumaan ja toivot lisätietoja, otathan meihin yhteyttä 13.10. mennessä: artikla3(at)gmail.com. Olet lämpimästi tervetullut osallistumaan!

 

 

7.9.2020

Beecher Stowe -ilta 9.9. – tervetuloa etäleffailtaan!

 

Artikla 3:n seuraava Beecher Stowe -ilta pidetään keskiviikkona 9.9. klo 18 alkaen etäleffailtana Skypen välityksellä. Illan aikana katsomme Barry Jenkinsin ohjaaman elokuvan "Moonlight" (2016). Kolmella Oscarilla palkittu elokuva kertoo herkästä nuoresta miehestä, joka yrittää löytää oman paikkansa maailmassa levottomalla asuinalueella Miamissa.

 

Jos olet kiinnostunut osallistumaan ja toivot lisätietoja, otathan meihin yhteyttä 8.9. mennessä: artikla3(at)gmail.com. Olet lämpimästi tervetullut osallistumaan!

 

 

9.8.2020

Beecher Stowe -illassa 12.8. aiheena rasismi

 

Olet lämpimästi tervetullut seuraavaan Beecher Stowe -iltaan keskiviikkona 12.8. klo 18 alkaen! Ilta pidetään tällä kertaa Viikissä. Sään salliessa ilta pidetään ulkona, sateen sattuessa sisätiloissa. Illan osallistujamäärä on rajattu 10 henkeen.

 

Seuraavassa Beecher Stowe -illassa aiheena on rasismi. Illassa käymme keskustelua Sam Pollardin ohjaaman dokumenttielokuvan "The Talk: Race in America" (2017) pohjalta. Dokumenttielokuva on katsottavissa ilmaiseksi osoitteessa https://www.pbs.org/video/talk-race-america-talk-race-america/. Elokuvan katsominen ennen iltaa on suositeltavaa.

 

Jos olet kiinnostunut osallistumaan ja toivot lisätietoja, otathan meihin yhteyttä: artikla3(at)gmail.com.

 

Tervetuloa!

 

 

4.7.2020

Beecher Stowe -ilta 8.7. – tervetuloa!

 

Olet erittäin tervetullut seuraavaan Beecher Stowe -iltaan keskiviikkona 8.7. klo 18 alkaen! Ilta pidetään tällä kertaa Viikissä. Sään salliessa ilta pidetään ulkona, sateen sattuessa sisätiloissa. Illan osallistujamäärä on rajattu 10 henkeen.

 

Seuraavassa Beecher Stowe -illassa on tarkoitus yhdessä tutustua osallistujien omiin luoviin, erilaisia ihmisoikeusaiheita käsitteleviin tuotoksiin ja käydä keskustelua näiden pohjalta. Jos pöytälaatikostasi löytyy ihmisoikeusteemaisia runoja, novelleja, kuvia, musiikkia tai muita luovia tuotoksia, näitä saa mielellään ottaa mukaan!

 

Jos olet kiinnostunut osallistumaan ja toivot lisätietoja, otathan meihin yhteyttä: artikla3(at)gmail.com.

 

Tervetuloa!

 

 

8.6.2020

Beecher Stowe -ilta 10.6. – tervetuloa etäleffailtaan!

 

Artikla 3:n seuraava Beecher Stowe -ilta pidetään keskiviikkona 10.6. klo 18 alkaen etäleffailtana. Illan aikana katsomme Aki Kaurismäen ohjaaman elokuvan "Le Havre" (2011). Elokuva kertoo kengänkiillottajasta, joka ryhtyy auttamaan paperitonta pakolaispoikaa.

 

Jos olet kiinnostunut osallistumaan ja toivot lisätietoja, otathan meihin yhteyttä: artikla3(at)gmail.com. Olet erittäin tervetullut osallistumaan!

 

 

10.5.2020

Beecher Stowe -ilta 13.5. – tervetuloa etäleffailtaan!

 

Artikla 3:n seuraava Beecher Stowe -ilta pidetään keskiviikkona 13.5. klo 18 alkaen etäleffailtana Skypen välityksellä. Illan aikana katsomme Afia Nathanielin ohjaaman elokuvan "Dukhtar" (2014). Elokuva kertoo pakistanilaisesta äidistä, joka yrittää pelastaa 10-vuotiaan tyttärensä lapsiavioliitolta.

 

Jos olet kiinnostunut osallistumaan ja toivot lisätietoja, otathan meihin yhteyttä 12.5. mennessä: artikla3(at)gmail.com. Olet lämpimästi tervetullut osallistumaan!

 

 

3.4.2020

Beecher Stowe -ilta 8.4. – tervetuloa etäleffailtaan!

 

Artikla 3:n seuraava Beecher Stowe -ilta pidetään keskiviikkona 8.4. klo 18 alkaen etäleffailtana Skypen välityksellä. Illan aikana katsomme Timo Peltokankaan ohjaaman elokuvan "Autolla Nepaliin – Unelmien elokuva" (2014). Dokumenttielokuva kertoo Autolla Nepaliin -projektista, jonka tavoitteena oli saada huomiota kastittomien oloille ja erityisesti paikalliselle naisten turvakodille.

 

Jos olet kiinnostunut osallistumaan ja toivot lisätietoja, otathan meihin yhteyttä 6.4. mennessä: artikla3(at)gmail.com. Olet erittäin tervetullut osallistumaan!

 

 

27.3.2020

Artikla 3 tarjoaa asiointiapua riskiryhmään kuuluville COVID-19-epidemian aikana

 

Koronavirusepidemian aikana me Artikla 3:ssa tahdomme auttaa niitä yli 70-vuotiaita ikäihmisiä ja muita riskiryhmään kuuluvia, joilla ei ole ketään läheistä tai naapuria auttamassa kauppa- ja apteekkiasioinnissa.

 

Hallitus on COVID-19-epidemian vuoksi kehottanut yli 70-vuotiaita pysymään mahdollisuuksien mukaan erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa, koska yli 70-vuotiaat ovat muita alttiimpia saamaan vakavan, henkeä uhkaavan koronavirusinfektion. Vakavan koronavirusinfektion vaaraa voivat lisätä myös perussairaudet, jotka heikentävät merkittävästi elimistön vastustuskykyä tai sydämen tai keuhkojen toimintaa. Kaikilla riskiryhmään kuuluvilla ei kuitenkaan ole käytännössä mahdollisuutta saada apua kauppa- ja apteekkiasioinnissa läheisiltään tai naapureiltaan. Me Artikla 3:ssa tahdomme tarjota apua näille ihmisille, jotta mahdollisimman moni riskiryhmään kuuluva voisi tehokkaasti suojautua tartunnalta.

 

Tällä hetkellä Artikla 3:n vapaaehtoiset tarjoavat asiointiapua Helsingissä seuraavilla alueilla: Herttoniemi, Kallio, Malmi, Marjaniemi, Myllypuro, Pihlajamäki, Pihlajisto, Roihupelto, Siltamäki, Tammisalo, Viikinmäki ja Viikki. Jos olet näillä alueilla asuva yli 70-vuotias tai muusta syystä riskiryhmään kuuluva henkilö, joka tarvitsee apua kauppa- tai apteekkiasioiden hoitamisessa, eikä sinulla ole lähipiirissäsi ketään, jolla olisi mahdollisuus auttaa, laitathan meille viestiä: artikla3(at)gmail.com. Autamme mielellämme!

 

Mikäli asut Helsingin ulkopuolella tai alueella, jolla vapaaehtoisillamme ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta järjestää asiointiapua, kannustamme ottamaan rohkeasti yhteyttä johonkin muuhun auttavaan tahoon: Artikla 3:n lisäksi myös esimerkiksi kunnat ja seurakunnat tarjoavat asiointiapua yli 70-vuotiaille sitä tarvitseville. Esimerkiksi Helsingissä palvelee 30.3. alkaen Helsinki-avun puhelinpalvelu numerossa 09-31010020, johon asiointiavun tarpeessa olevat yli 70-vuotiaat voivat soittaa arkisin klo 9-16.

 

 

17.3.2020

Koronaviruksen vuoksi muutoksia Artikla 3:n toiminnassa

 

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi Artikla 3:n toimintaan tulee muutoksia. Yhdistyksen kevätkokous 25.3. klo 18- pidetään koronaviruksen vuoksi etäkokouksena.

 

Beecher Stowe -ilta 8.4. pidetään samoin etätapahtumana, ja 1.4. suunniteltu Vapauspeli-ilta siirtyy myöhemmäksi. (Uutista korjattu - alkuperäisessä uutisessa oli virheellinen tieto, että huhtikuun Beecher Stowe -ilta olisi peruttu.)

 

Jos toivot lisätietoja, otathan meihin yhteyttä: artikla3(at)gmail.com.

 

 

7.3.2020

Tervetuloa Beecher Stowe -iltaan 11.3.!

 

Olet erittäin tervetullut seuraavaan Beecher Stowe -iltaan keskiviikkona 11.3. klo 18 alkaen! Ilta pidetään Kalliossa osoitteessa Neljäs linja 17-19 E 27.

 

Seuraavassa Beecher Stowe -illassa käymme keskustelua Icíar Bollaínin ohjaaman elokuvan "Katmandu – taivaan peili" (2012) teemojen pohjalta. Tositapahtumiin perustuva elokuva kertoo nuoresta espanjalaisesta opettajasta, joka muuttaa Katmanduun ja ryhtyy tekemään vapaaehtoistyötä vähäosaisten lasten parissa. Elokuvan katsominen ennen iltaa on suositeltavaa.

 

Jos olet kiinnostunut osallistumaan Beecher Stowe -iltoihin ja toivot lisätietoja, otathan meihin yhteyttä: artikla3(at)gmail.com.

 

Tervetuloa!

 

 

17.2.2020

“A Hidden Life” -elokuvailta 20.2. – tervetuloa!

 

Suuntaamme ensi torstaina 20.2. yhdessä elokuviin, ja olet lämpimästi tervetullut mukaan! Olemme menossa katsomaan Terrence Malickin ohjaaman elokuvan "A Hidden Life". Tositapahtumiin perustuva elokuva kertoo Franz Jägerstätteristä, itävaltalaisesta maanviljelijästä, joka kieltäytyi toisen maailmansodan aikana taistelemasta natsien puolesta.

 

Elokuva alkaa Kinopalatsilla klo 20:20 ja kestää 2 tuntia 54 minuuttia. Tapaamme Kinopalatsin lipunmyynnin luona klo 19:15, lunastamme varatut liput ja käymme kahvilla ennen näytöksen alkua. Jos olet kiinnostunut osallistumaan, otathan meihin yhteyttä: artikla3(at)gmail.com. Ilmoittauduthan 19.2. klo 18 mennessä!


Tervetuloa!

 

 

10.2.2020

Tervetuloa Beecher Stowe -iltaan 12.2.!

 

Olet erittäin tervetullut seuraavaan Beecher Stowe -iltaan keskiviikkona 12.2. klo 19 alkaen! Ilta pidetään Kalliossa osoitteessa Neljäs linja 17-19 E 27.

 

Seuraavassa Beecher Stowe -illassa on tarkoitus yhdessä tutustua osallistujien omiin luoviin, erilaisia ihmisoikeusaiheita käsitteleviin tuotoksiin ja käydä keskustelua näiden pohjalta. Jos pöytälaatikostasi löytyy ihmisoikeusteemaisia runoja, novelleja, kuvia, musiikkia tai muita luovia tuotoksia, näitä saa mielellään ottaa mukaan!

 

Jos olet kiinnostunut osallistumaan Beecher Stowe -iltoihin ja toivot lisätietoja, otathan meihin yhteyttä: artikla3(at)gmail.com.

 

Tervetuloa!

 

 

5.1.2020

Beecher Stowe -illassa 8.1. aiheena kehitysvammaisten oikeudet – tervetuloa!

 

Olet lämpimästi tervetullut seuraavaan Beecher Stowe -iltaan keskiviikkona 8.1. klo 18 alkaen! Ilta pidetään Kalliossa osoitteessa Neljäs linja 17-19 E 27.

 

Seuraavassa Beecher Stowe -illassa on aiheena kehitysvammaisten oikeudet. Illassa käymme keskustelua Jukka Kärkkäisen ja J.-P. Passin ohjaaman dokumenttielokuvan Kovasikajuttu (2012) pohjalta. Elokuva seuraa Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeen ja sen kehitysvammaisten jäsenten tietä tuntemattomuudesta suuren yleisön suosioon. Elokuvan katsominen ennen iltaa on suositeltavaa.

 

Jos olet kiinnostunut osallistumaan Beecher Stowe -iltoihin ja toivot lisätietoja, otathan meihin yhteyttä: artikla3(at)gmail.com.

 

Tervetuloa!