Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Ihmisoikeuspuolustuksen alkeiskurssi

 

Oletko kiinnostunut oppimaan uutta ihmisoikeuksista ja siitä, miten voit puhua entistä tehokkaammin ihmisoikeuksien kunnioittamisen puolesta? Kannatatko jokaisen lapsen oikeutta elämään ilman väkivaltaa sekä ennen että jälkeen syntymän, mutta nostaako kynnystäsi lähteä mukaan lasten ihmisoikeuksia puolustavaan toimintaan se, ettet tiedä, osaisitko perustella kantaasi vakuuttavasti toista mieltä oleville? Jätitkö jakamatta syntymättömien oikeuksia käsittelevän artikkelin sosiaalisessa mediassa tai olitko hiljaa keskustelutilaisuudessa, koska pelkäsit, ettet ehkä osaisi vastata mahdollisiin vastaväitteisiin riittävän hyvin? Tuntuuko, että sinun on helppo nähdä kaikkien ihmisten yhtäläinen ihmisarvo, mutta sitäkin vaikeampi keksiä, miten auttaa asiasta eri mieltä olevia näkemään se? Vai oletko puhunut aktiivisesti ihmisoikeuksien puolesta jo vuosien ajan ja kiinnostunut jakamaan omia oivalluksiasi ja kuulemaan muiden samanhenkisten ajatuksia tehokkaasta argumentoinnista?

 

Yleisesti ottaen kaivamaan oppii kaivamalla ja ihmisoikeuksia puolustamaan oppii ihmisoikeuksia puolustamalla. Jotta kaikkien ei silti olisi pakko oppia jokaista asiaa kantapään kautta ja voisimme kaikki hyötyä muidenkin kokemuksista, onnistumisista ja virheistä kuin omistamme, Artikla 3 järjestää ihmisoikeuksien edistämisestä kiinnostuneille yksilöille ja yhteisöille 6-8 tapaamisen mittaisia "Ihmisoikeuspuolustuksen alkeiskursseja".

 

Kurssin tarkoituksena on yhdessä miettiä tehokkaita tapoja puhua ihmisoikeuksien puolesta ja perustella omaa näkökantaa sekä valmistautua niihin haasteisiin ja vastaväitteisiin, joita ihmisoikeuksia puolustaessa usein tulee eteen. Noin 2-3 tuntia kestäviin tapaamisiin sisältyy alustus sekä vapaata keskustelua tapaamisen aiheesta. Kurssin aikana luvassa on lisäksi käytännön harjoituksia ja tietovisoja, joiden avulla osallistujat pääsevät testaamaan taitojaan.

 

Kurssi keskittyy erityisesti syntymättömien lasten ihmisoikeuksien puolustamiseen. Myös muita lasten oikeuksiin liittyviä kysymyksiä tullaan käsittelemään lyhyesti, ja kurssilla opitut periaatteet ovat hyvin sovellettavissa muuhunkin ihmisoikeuksia edistävään työhön. Jos tahdot kuulla muiden ajatuksia tai jakaa omia oivalluksiasi siitä, miten argumentoida vakuuttavasti ihmisoikeuksien puolesta ja miten vastata erilaisiin vastaväitteisiin, tämä kurssi on sinua varten!

 

Kurssin suositeltu osallistujamäärä on 4-12 henkilöä. Ohessa on esimerkki kurssiohjelmasta:

 

 Ihmisoikeuspuolustuksen alkeiskurssi: ohjelma

 

Jos kiinnostuit, otathan meihin yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen artikla3(at)gmail.com, niin kerromme lisää!