Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Ei papereita, ei vaihtoehtoja? -projekti

 

Ei papereita, ei vaihtoehtoja? -projektin tarkoituksena on antaa mahdollisuus eettiseen perhesuunnitteluun myös niille erityisen heikossa asemassa oleville siirtolaisille, joille yhteiskunta ei tätä mahdollisuutta tarjoa, sekä kiinnittää huomiota paperittomien lasten ja raskaana olevien naisten oikeuksiin.

 

Tällä hetkellä ainut ”perhesuunnittelukeino”, jota yhteiskunta tarjoaa paperittomalle siirtolaiselle, on usein abortti, ja toisaalta paperittoman siirtolaisen mahdollisuudet hankkia omalla kustannuksellaan tehokkaita ehkäisyvälineitä ovat poikkeuksellisen huonot. Kunnasta riippuen paperiton siirtolainen ei välttämättä edes ole oikeutettu neuvolapalveluihin, mikäli hän tulisi raskaaksi. Tämä on selvä epäkohta. Raskaana olevien naisten ja lasten oikeus asianmukaisiin terveydenhuollon palveluihin ei saisi olla yhteiskunnallisesta asemasta kiinni. Haavoittuvaisessa asemassa olevan lapsen edun sivuuttaminen vanhempien maassaolostatuksen perusteella ei ole inhimillistä eikä oikein. Pyrimme kiinnittämään huomiota tähän epäkohtaan sekä toimimaan muutoksen edistämiseksi.

 

Projektiin sisältyy ehkäisykapseleiden lahjoittamista paperittomien siirtolaisten perhesuunnittelumahdollisuuksien tukemiseksi sekä työtä paperittomien lasten ja raskaana olevien naisten yhdenvertaisten ihmisoikeuksien toteutumisen eteen.

 

Jos olet kiinnostunut mahdollisuuksista osallistua projektiin ja toivot lisätietoa, otathan meihin yhteyttä: artikla3(at)gmail.com