Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Asiointiapua riskiryhmään kuuluville COVID-19-epidemian aikana

 

Koronavirusepidemian aikana me Artikla 3:ssa tahdomme auttaa niitä yli 70-vuotiaita ikäihmisiä ja muita riskiryhmään kuuluvia, joilla ei ole ketään läheistä tai naapuria auttamassa kauppa- ja apteekkiasioinnissa.

 

Hallitus on COVID-19-epidemian vuoksi kehottanut yli 70-vuotiaita pysymään mahdollisuuksien mukaan erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa, koska yli 70-vuotiaat ovat muita alttiimpia saamaan vakavan, henkeä uhkaavan koronavirusinfektion. Vakavan koronavirusinfektion vaaraa voivat lisätä myös perussairaudet, jotka heikentävät merkittävästi elimistön vastustuskykyä tai sydämen tai keuhkojen toimintaa. Kaikilla riskiryhmään kuuluvilla ei kuitenkaan ole käytännössä mahdollisuutta saada apua kauppa- ja apteekkiasioinnissa läheisiltään tai naapureiltaan. Me Artikla 3:ssa tahdomme tarjota apua näille ihmisille, jotta mahdollisimman moni riskiryhmään kuuluva voisi tehokkaasti suojautua tartunnalta.

 

Tällä hetkellä Artikla 3:n vapaaehtoiset tarjoavat asiointiapua Helsingissä seuraavilla alueilla: Herttoniemi, Malmi, Marjaniemi, Myllypuro, Pihlajamäki, Pihlajisto, Roihupelto, Siltamäki, Tammisalo, Viikinmäki ja Viikki. Jos olet näillä alueilla asuva yli 70-vuotias tai muusta syystä riskiryhmään kuuluva henkilö, joka tarvitsee apua kauppa- tai apteekkiasioiden hoitamisessa, eikä sinulla ole lähipiirissäsi ketään, jolla olisi mahdollisuus auttaa, laitathan meille viestiä: artikla3(at)gmail.com. Autamme mielellämme!

 

Mikäli asut Helsingin ulkopuolella tai alueella, jolla vapaaehtoisillamme ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta järjestää asiointiapua, kannustamme ottamaan rohkeasti yhteyttä johonkin muuhun auttavaan tahoon: Artikla 3:n lisäksi myös esimerkiksi kunnat ja seurakunnat tarjoavat asiointiapua yli 70-vuotiaille sitä tarvitseville. Esimerkiksi Helsingissä palvelee 30.3. alkaen Helsinki-avun puhelinpalvelu numerossa 09-31010020, johon asiointiavun tarpeessa olevat yli 70-vuotiaat voivat soittaa arkisin klo 9-16.