Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 “Kullakin yksilöllä on oikeus elämään, vapauteen ja henkilökohtaiseen turvallisuuteen.”

-Ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus, 3. artikla

 Mikä Artikla 3?

Artikla 3 on ihmisoikeusjärjestö, jonka tarkoituksena on puolustaa jokaisen ihmisen oikeutta elämään, vapauteen ja henkilökohtaiseen turvallisuuteen hedelmöittymisestä alkaen ilman mitään sukupuoleen, ikään, etniseen alkuperään, uskontoon, mielipiteisiin, seksuaaliseen suuntautumiseen, vammaisuuteen tai muihin ominaisuuksiin perustuvaa syrjintää.

 

Keskeinen päämäärämme on puolustaa jokaisen lapsen oikeutta elämään, huolenpitoon ja suojaan väkivallalta sekä ennen että jälkeen syntymän. Tahdomme myös edistää jokaisen yksilön seksuaalista itsemääräämisoikeutta ja oikeutta tehokkaaseen, eettiseen perhesuunnitteluun sukupuoleen katsomatta. Työmme pitää sisällään esimerkiksi tiedon levittämistä, yhteiskunnan asenteisiin vaikuttamista, yhteydenpitoa päättäjiin, viranomaisiin ja mediaan sekä yhteistyötä muiden järjestöjen ja yhteisöjen kanssa.

 

Artikla 3 on puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton. Järjestön jäsenyys on avoin kaikille, jotka hyväksyvät päämäärämme. Jos sinäkin tahdot nähdä maailman, jossa kaikkien ihmisten oikeutta omaan elämäänsä ja kehoonsa kunnioitetaan ikään, sukupuoleen ja muihin ominaisuuksiin katsomatta, olet tervetullut mukaan toimimaan muutoksen eteen!